onsdag

Mr Methane: "I Just Called To Say I Love You"




Denna artist borde egentligen inte sorteras in under "Katastrofala artister" eftersom han faktiskt är riktigt duktig på det han gör - på sitt vis.

Herr Metan är enligt honom själv världens ende flatulist, dvs pruttare, som lever på sin - tja, konst. Efter att i tonåren lärt sig att inhalera luft med baken, har han med åren skaffat sig förmågan att framföra enklare musikstycken, stundom till och med i bestämd tonhöjd, med samma kroppsdel. Prov på detta får man i den sista halvminuten av musikexemplet ovan. För övrigt är han, om inte från planeten Krypton, så åtminstone England, och han turnerar land och rike kring med sitt program. Däri ingår bland annat imitation av en humla, utsläckandet av tända ljus på en tårta m m. Självaste Robert Asch(el)berg hedrades av Mr Methanes närvaro i sin egna TV-show i det sena 80-talet (tror jag det var).

Mr Methanes "musik" äger jag faktiskt inte själv på skiva, utan exemplet ovan är hämtat från en annan persons YouTube-bidrag. Dock finns CD till salu på hans hemsida: http://www.mrmethane.com/.

Har ni en humor lagd åt detta håll kan jag tipsa om de gratis smakproven från denna CD (klicka er fram). Tchaikovskijs "1812"-ouvertyr brukar framföras med kanoner och kyrkklockor, men i Metanmannens version brakar det på med annat artilleri.

Inspelningen ovan har tydligen något sorts karaoke-komp på vilket Mr Methane lagt sina vapörer. Texten i karaoken stämmer inte med ljudspåret, men å andra sidan sjungs det ju inte direkt...

Det tar ett tag innan han börjar, men håll ut!

Inga kommentarer: